Bloggen som inkomstkälla

Våra liv har revolutionerats genom internet. Idag kan människor leva på att skriva och lägga upp bilder på sin blogg. Nu är det inte så enkelt att det räcker med en blogg för att få en heltidsinkomst, men om du har en blogg är det möjligt att tjäna pengar på den.

Inkomst via annonser

Om du har en blogg kan du enkelt delta i ett affiliateprogram eller Google Adsense och få inkomst genom att besökare går från din hemsida till olika webbutiker via de annonser som finns på din hemsida. Det är det vanligaste sättet att få inkomst på bloggen. Det är också ett enkelt och billigt sätt om du behöver extra pengar – enkelt på så sätt att alla kan pröva. Att verkligen få inkomst på bloggen kräver mycket arbete. Om du är i en situation där du behöver mer inkomst redan nu, eller vill samla dina lån, så kan du låna pengar simpelt och smidigt till låg ränta hos Sambla. Sedan kan du långsiktigt arbeta upp en blogg för att förbättra din ekonomi.

Seriös blogg

Om du vill tjäna pengar på din blogg behöver du tänka igenom bloggen och vara seriös från början. Om du redan har en blogg och inte har så många besökare, så måste du fråga dig varför och kanske starta en ny blogg istället. De seriösa bloggarna som jobbar heltid på nätet behandlar sin blogg som ett företag. De tänker noga igenom vad den ska heta, de köper bra domännamn och har relevant information på bloggen. Det finns personer som kan tjäna mycket på sina livsstilsbloggar, men de är mycket få.

Intressant fakta

När du ska skapa din blogg ska du tänka på hur du själv söker på nätet. Om du ska resa till Grekland, så kommer du att googla på de platser som du ska till. Om du ska åka till ett mindre och ovanligare ställe, så kommer du inte hitta lika mycket, men har du tur så hittar du någon som skrivit om just den platsen. Vad är du då intresserad av? Troligtvis vad man kan göra, äta och bo. Om du klickar på en annons för hotell som finns på den sidan, så får skribenten lite pengar. När du skapar en blogg ska du tänka likadant. Det är svårt att konkurrera med de stora sajterna om London och Paris, eller om den senaste mobilen eller datorn, men det finns intressant fakta som folk letar efter. Om du kan mycket om mobiltelefoner så kan kan du skriva om hur man kan laga en mobil och göra filmer om det – då ger du besökarna praktiskt kunskap. Tycker du om kläder och kan sy, så kan du visa hur man kan sy om en tröja till att bli senaste modet. Din grundtanke måste vara att du ger läsarna intressant information som underlättar deras liv. Om de då också klickar på annonserna, så får du en inkomst.