Från blogg till företagare

En blogg är en bra början när du vill starta ett företag. Det kräver bara en liten investering och kan snabbt ge dig en extra inkomst. På längre sikt kan det bli ditt heltids- och drömjobb.

Bloggen som företag

Det är inte alla som tänker på en blogg som ett företag, men de flesta större bloggar är idag faktiskt företag. Om du vill skapa en blogg för att kunna tjäna pengar hemifrån, antingen som extrainkomst eller för att en dag kunna leva helt och hållet på din online-business, måste du förstå hur dagens bloggar fungerar. Först och främst är fokus inte på dig som bloggare, utan på innehållet. Din blogg måste vara en sajt som handlar om ett särskilt ämne, som intresserar väldigt många vanliga människor. Du måste också tänka på att att det bör vara ett ämne som du lätt kan tjäna pengar på. Om din stora hobby är frimärkssamlande, så kan du troligtvis tjäna ett par hundralappar i månaden på bloggen, men det kan bli svårt att göra sajten till ett företag. Bra bloggämnen att satsa på är hälsa, träning, mode, teknik, bilar, husbilar, saker vi använder i hemmet och andra fysiska produkter som finns i vår vardag.

Att starta bloggen

När du har kommit på vad du ska blogga om går du in på ett webbhotell för att köpa hosting och domän. Ditt domännamn är inte jätteviktigt, men om ämnesordet finns med i bloggnamnet kommer det att underlätta. Ska du blogga om husbilar så kommer fler individer att klicka på dina länkar om något med husbil, bil, semester, frihet eller väg finns med i domännamnet – än om domännamnet är lillakajsa.xx. Sedan letar du produkter som du kan sälja på din blogg. Skriv informativa artiklar om just ditt bloggämne. Ställ dig frågan vad folk letar efter för information, och ge dem sedan svaret. Då får du besökare till bloggen.