Starta en inredningsblogg

Tycker du om inredning och design? Då har du kanske övervägt att skapa en inredningsblogg. Många som bloggar om inredning följer varandra och inspireras, vilket gör att man som läsare ofta blir länkad från den ena till den andra bloggen som alla har liknande stil. Många tycker att det är roligt att på så sätt få nya infallsvinklar till en stil man gillar.

Om du vill starta en inredningsblogg bör du först fundera på om din blogg ska vara personlig och spegla ditt eget hem, eller om du vill skriva om och visa upp andras hem. Du kan också välja att helt fokusera på prylar och prydnadsföremål eller någon annan detalj, även om det förstås begränsar vad du kan skriva om. De olika bloggarna tilltalar lite olika målgrupper och om du är ute efter att nätverka privat med andra inredningsbloggare, ska du välja att låta bloggen utgå från ditt eget hem.

När du bestämmer dig för att blogga om ditt hem bör du först fundera på vad det innebär för dig. Erbjuder ditt hem tillräckligt mycket variation för att du ska ha något att skriva om flera gånger i veckan? Eller riskerar du att ställa för höga krav på dig själv och köper nytt och möblerar om enbart för bloggens skull? Fundera i sådana fall på om du kan komplettera din blogg med något annat, närliggande ämne. Kanske mode, recept, trädgård eller livet på landet i allmänhet kan passa in i din blogg.

Ge din blogg ett namn folk kommer ihåg, men gör det inte för specifikt. ”Lisas vita hem” är inte så bra om du efter ett år börjar längta efter färg och istället inreder i mustiga färger och slingrande mönster. Fundera också på vad som är ditt mål med bloggen, ifall det är en hobby eller om du hoppas att den ska växa till något mer. Många inredningsbloggare väljer att starta en butik med inredningsprylar vid sidan av.

Behöver du nya möbler eller prydnader till ditt hem kan du fynda på Outletsverige där det finns något för alla smaker. Loppisar och second hand-butiker kan erbjuda unika fynd för en liten slant. Var beredd på att bloggandet kommer att förstärka ditt inredningsintresse. Låt bara inte bloggandet gå ut över intresset på ett negativt sätt så att du inreder för bloggens skull snarare än för att få ett hem du trivs i.

Behöver du inspiration kan du titta hur andra inredningsbloggare gör. De större tidningarna har ofta egna bloggare, till exempel 34kvadrat och

add simplicity. Genom att läsa andra bloggar ser du hur du själv vill göra och också vad du vill undvika. Det kan handla om alltifrån förhållandet i utrymme mellan text och bild, till om fokus ligger på shopping eller diy.