Bloggar inom ekonomi och finans

När man hör ordet blogg så tänker man ofta på olika typer av influencers som berättar om sin vardag och olika produkter som dom använder. Men i själva verket så finns det en massa olika spännande bloggar som fokuserar på andra ämnen. Ett av de ämnen som diskuteras flitigt på olika bloggar är ekonomi och finans. Därför kommer denna artikel att diskutera de olika ämnena som finns inom dessa typer av bloggar.

Lån och krediter

Ett av de ämnen som berörs inom dessa bloggar handlar om olika typer av lån och långivare. Det handlar exempelvis om att bloggaren ger sin synpunkt på företag som ger företagskredit och lån. I vissa fall kan bloggaren vara sponsrad av företaget, men i andra fall kan det också vara så att bloggaren faktiskt provat att ta lån av olika långivare. Dessa typer av bloggar är framför allt bra för företagspersoner som vill få en bättre inblick i hur man kan ta lån och liknande.

Aktier och fonder

Ett annat spännande ämne är bloggar som fokuserar på ekonomi är aktier och fonder. Genom att alla i nästan hela världen kan köpa aktier och fonder fritt så finns det en mängd olika typer av metoder och åsikter inom ämnet. I själva verket så finns det också olika branscher inom dessa kategorier. En del som handlar aktier fokuserar endast på IT-sektorn, medan andra fokuserar på medicinska bolag. På så sätt faller det sig naturligt att bloggare är aktiva inom dessa.

Det är dock viktigt att påpeka att dessa bloggar är relativt nischade till dom som redan har bakgrundskunskap inom ämnena. Det kan vara svårt att förstå bloggarna om man inte redan vet hur aktier och fonder fungerar.