Börja blogga om reseupplevelser

Gillar du att resa och dessutom reser ofta och mycket kanske du skulle börja blogga om dina resor

och dina upplevelser. På så sätt kan du dela med dig av information till andra som också gillar att resa och kan därmed guida dessa till rätt resmål.

Idag finns det miljontals olika bloggar där du kan hitta information om i princip allting som du vill veta. Massor av människor delar idag med sig av sina upplevelser, sitt arbetsliv, familjeliv och hobbys på olika bloggar, vilket gör att andra människor kan ta del av varandras upplevelser.

Internet är en utmärkt kanal för att dela med sig av upplevelser och information, både i text men också i bild. På nätet finner du också många andra intressanta sajter där du kan interagera med personer virtuellt, som exempelvis Facebook, Twitter men också på dejtingsidor kan du finna en vän att dela din framtid med. Dock bör man alltid skriva och dela med sig av sin privata information med måtta då det som publiceras på nätet stannar på nätet.

Att börja blogga om resor

När du vill börja blogga om dina reseupplevelser behöver du först starta en blogg. Det finns massor

av bloggsajter på nätet som erbjuder dig en gratis blogg men också bloggsajter där du kan betala och även erhålla hjälp att marknadsföra din blogg. Du behöver också ha ett bra domännamn som är enkelt att komma ihåg så att besökarna enkelt kan hitta till din blogg.

När din blogg är uppe kan du börja publicera information på den. Du kan välja att publicera information ur ett personligt perspektiv, vilket oftast uppskattas av många, eller rent faktamässigt, vilket kan upplevas som bra information men lite torrt.

När du skriver om de orter som du besöker på din resa bör du dels berätta hur du upplevde platsen, visa foton av dina upplevelser och berätta om dina äventyr. Det är också bra om du samtidigt lämnar viss faktamässig information som exempelvis att maten var dyr, trafiken svår, stranden var nedsmutsad och så vidare. Det gör att de som läser din blogg snabbt kan få information som kan

påverka deras val av resmål.

Marknadsför din blogg

När du väl har kommit igång med ditt skrivande på bloggen och du börjar få en välfylld blogg är det

dags att försöka få in besökare till din blogg. Genom att få många besökare finns det möjlighet för dig att dryga ut din reskassa genom att tjäna pengar på din blogg när du är ute och reser. Det gör du genom att marknadsföra din blogg på andra sidor på nätet. Det finns många resebloggar på nätet idag och därför bör du sökoptimera din blogg så att du hamnar högt upp i listan då någon söker efter en reseblogg. Du bör också vara aktiv på nätet och lämna kommentarer på andra bloggar och hemsidor, där du också kan lämna ut din webbadress.