Bloggar inom Försvarsmakten

Att blogga är inte bara något som privatpersoner och kända människor sysselsätter sig med. Även vår egen militär har bloggar på Försvarsmaktens hemsida som kan inspirera och bidra med viktig

information. De som bloggar på Försvarsmaktens portal är medarbetare och folk som arbetar inom just militären och som vill dela med sig av sin vardag till vanligt folk. Detta för att man vill ställa försvaret i en bättre dager eller motivera människor att söka sig dit för en framtid inom yrket militär.

Följ med Försvarsmakten ut i världen

Från hela världens hörn rapporterar svenska militärer via sina bloggar om livet ute i olika länder och områden. Du kan således lika gärna läsa om övningar i Sverige som du kan ta del av intressanta historier ute i öknen nere i Mellanöstern. Syftet med många av dessa bloggar är att de ska kicka igång en debatt, eftersom det svenska försvaret i viss mån har hamnat lite i skymundan och många undrar ens om vi har något fungerande försvar överhuvudtaget.

De som bloggar är inte bara soldater i militärkläder med blad på huvudet, utan även marinsoldater,

administratörer och folk från flygvapnet. På detta sätt upprätthålls en dialog med sociala medier så att människor får en annan bild av Försvarsmakten och dess avgörande betydelse om det faktiskt skulle bli krig.

Exempel på bloggar

Det finns ett antal bloggar att följa om man skulle vara särskilt intresserad av att ta del av Försvarsmaktens liv, och några av dessa heter Armébloggen och Flygvapenbloggen. Dessa bloggar var de första som startades för cirka 7 år sedan och faktum var att de fungerade väldigt bra, vilket ledde till en utökad bloggportal med blogg.forsvarsmakten.se dit du kan vända dig för ytterligare värdefulla inlägg.

Exempel på ämnen som tas upp i bloggarna

Många kanske läser detta och undrar om det är en så bra idé att blogga om vissa uppdrag eller om Försvarsmakten överlag, eftersom det kan läcka ut hemligheter. Men faktum är att de som bloggar naturligtvis är insatta i bestämmelserna och att ingen viktig information läcker ut. Många bloggar innefattar också betydligt mindre allvarliga inlägg, såsom att det är kanelbullens dag på vissa camp ute i

världen eller att ett nytt spaningsplan eller båt har använts för första gången. Många av bloggarna handlar också om debatter om hur man ska digitalisera grundutbildningen eller hur du som privatperson kan ladda ned militärens träningsapp och träna som en tvättäkta soldat. Detta kan vara ett alternativ till dagens bloggar om det senaste modet eller att leta information på https://www.freedomfinance.se/ för att hitta det senaste lånet till sin köksrenovering. Något annorlunda, helt enkelt!

Det finns alltså många ämnen att bearbeta och läsa om som främjar framtidens unga att bli motiverade att söka sig till det svenska försvaret.