Bloggar om djur

Bloggar skapas i alla möjliga olika ämnen, ämnen som bloggaren själv berörs av. Har man själv inte intresse för det bloggen skrivs om så kommer bloggen ej på sikt heller att hålla. För att kunna skriva och producera inlägg så behöver man ha lite kunskap om ämnet också, ibland kanske intresset inte bara räcker. Kunskap för att kunna lära sina läsare något också är alltid uppskattat.

Djurbloggar

Något som berör många är djur, djur av olika arter och släkten. Det är inte alla som har en koppling till olika sorters djur, men flertalet har detta. Därmed så är det många som följer olika sorters djurbloggar. Detta kan vara bloggar som skriver mer fakta om djuren eller bloggar som skriver mer om livet med ett djur. Även på sociala medier så är det oftadet publiceras bilder på olika djur.

Att blogga om djur gör att läsarna som följer dessa kan känna igen sig i det som skrivs. Det skapas en igenkänningsfaktor vilket gör att läsarna ofta också stannar kvar. Det blir även ett

utbyte mellan den som driver bloggen och mellan läsarna, ofta även läsarna emellan. Den som driver bloggen får ut känslor i bild och text till sina följare och får respons via kommentarer. Läsaren får ut något genom att ta del av inlägget, det är något i inläggen som gör att läsaren kommer åter. Kommentarer emellan så kan även läsarna ge ett utbyte mellan varandra då det ofta går att kommentera och svara helt fritt i kommentarsfältet.