Bloggportaler

För att skapa en blogg så krävs det en registrering på en av de bloggportaler som finns. Att skapa en blogg är gratis, därmed lockar det många människor att prova på. Vilken bloggportal som föredras kan vara olika, alla erbjuder ungefär samma saker. Det som kan skilja är olikheter mellan de designer som erbjuds. Idag behöver det ej kodas för att skapa en blogg, utformningen finns redan som grund vilket gör att alla kan blogga.

Flertalet väljer att blogga via en bloggportal just för att det är enkelt att använda. Sidorna är uppbyggda steg för steg vilket gör det lätt att hantera. Många portaler har även sina sidor via en app, något som underlättar för användaren ännu mer. Det går även att använda sig av en hemsida, för att driva en sorts blogg, dock är detta inte lika enkelt utformat och då kan det behövas ett litet större intresse och kunskap för att driva bloggen på ett optimalt sätt.

När en bloggportal är funnen så är det bara att sätta igång och blogga. Genom att bekanta sig med portalen först så är det sedan enbart att börja producera inlägg på bloggen.