Bloggar om företag

Det finns alla möjliga slags bloggar: från sådana om renovering av hus och bilar, smink och försäkringar, till renodlande bloggar om att driva företag. Idag har så gott som alla företag en hemsida med tillhörande blogg, ett twitterkonto och facebookkonto. Att driva företag och inte finnas med i sociala medier är nästan omöjligt. Om du planerar att starta företag är det en god idé att ta lärdom av andra för att lyckas med dina planer. Oavsett vilket slags företag som du planerar att driva, är det alltid klokt att surfa runt och se hur andra gör. Det finns olika slags företagsbloggar och även om bloggen inte handlar om just den bransch som intresserar dig, kan du ändå lära dig mycket.

Bloggar om olika tjänster

De flesta som kan livnära sig på att blogga skriver om specifika ämnen, som till exempel försäkringar, ny teknik eller hälsotips. Det finns bloggar som beskriver företagstjänster och som företagare kommer du alltid att behöva olika slags internettjänster: hosting, webbsida, reklam, logistik, redovisning och finansiella tjänster. Och när du väl börjar söka på den tjänst som du behöver, så upplevs det nästan som en djungel av olika erbjudanden. Eller så vet du inte om att den tjänst som du behöver finns.

Ett tips är då att hitta en bra blogg och se vilka tjänster som de rekommenderar. Följ också med på olika forum och läs vad andra tycker. Låt oss säga att du behöver en finansiell lånetjänst, att du är orolig att dina kunder blir sena med inbetalningen av fakturor etc., då kan det vara klokt att veta vilka kvalitativa tjänster finns som du skulle kunna ha nytta av. Om du till exempel läser i en välrenommerad blogg att Capcito tillhandahåller goda lånetjänster för företag, då kan du med tillförsikt anlita dem. Som företagare är det alltid klokt att läsa råd från andra företagare, även om du redan varit med ett tag; det tillkommer alltid nya tjänster, samhället är i ständig förändring och det är inte lätt att på egen hand hålla sig uppdaterad. Då är det bättre att alltid gå in på bra bloggar som testar och rekommenderar olika tjänster.

Bloggar om bloggar

Det finns många bloggar som handlar om just internet och att blogga. Eftersom du som företagare måste ha en hemsida, är det smart att läsa bloggar om hur man bäst ska blogga och nå ut till nya kunder. Att ha en hemsida som ingen besöker är som att ha en fin affär i skogen – det spelar ingen roll vad du erbjuder om ingen vet om att du finns.

Genom att både läsa bloggar om hur man ska nå ut med sin egen företagsblogg och följa sociala medier samt genom att studera andras bloggar får du mycket kunskap gratis. Företagsbloggar och bloggar om att blogga är en guldgruva för den intresserade och vetgirige företagaren