Kenza blev känd via sin blogg

Idag känner de flesta till entreprenören, modellen och bloggaren Kenza. Om du ändå inte känner att du har full koll på vem Kenza är eller hur hennes karriär har sett ut hittills kan du fortsätta läsa.

Om Kenza

För mer än tio år sedan började Kenza blogga på nätet och bloggen som medium var kanske som störst då. Idag finns det kvar och bloggar används fortfarande, dock menar experterna att vi har övergivit bloggen till förmån för exempelvis Instagram och Facebook. Numera sker mycket av vår kontakt med omvärlden via internet, vilket också var fallet då, men numera är det kanske i en ännu större omfattning och med ännu fler plattformar att ta del av. På internet kan du göra allt, vara social, arbeta, ta del av nyheter köpa och sälja saker och om du behöver frakta något fysiskt kan Fraktus vara ett bra alternativ. Samtidigt är det inte allt för länge sedan som du behövde använda ett modem för att koppla upp dig mot internet eller som plattformar som Youtube fick så stort genomslag.

Att vara entreprenör och influerare, den svenska benämningen och motsvarigheten till engelskans influencer måste vara ett av de mest moderna yrkesgrupperna. Kenza tillhör i allra högsta grad den kategorin av människor. Genom internet har hon skapat sig en fantastisk karriär med rekordfart. Med hjälp av sin blogg har hon senare bland annat kunna släppa en klädkollektion, utveckla sitt eget klädmärke och mycket mer.

Det började alltså med en blogg 2006 där hon skrev om sitt liv, som så många andra bloggare. Om du vill veta ännu mer om Kenza läs här eller om andra bloggare och bloggar finns det mer information om på sidan. Sedan växte bloggen allt eftersom och Kenza blev ett namn på andra sociala plattformar också. Hon är fortfarande aktiv på sin blogg och skriver inlägg varje dag.

Redan efter bara något år som bloggare blev hon uppmärksammad för att hennes blogg ansågs vara större en Carl Bildts blogg, något som säkert fortfarande gäller. Vad det beror på är svårt att svara på, men att hon var en entreprenör redan då och medveten om vad hon höll på med är tydligt. Det finns förstås andra kända bloggare också, dock sticker Kenza ut på en del sätt. För det första valde hon att blogga under sitt eget namn redan från början, vilket de två andra stora bloggarna inte gjorde. Dessutom vann hon tidigt priser för sin blogg vilket hände efter bara något år som bloggare. Det säger ganska mycket om henne som entreprenör och som medveten bloggare. Hon har en förmåga att skriva på ett intressant sätt och på ett sätt som känns personligt utan att vara för privat eller för distanserad som vissa andra bloggare verkar ha svårt att få ihop.