Skönhetsbloggar i olika skepnader

Ett av de mest vanliga ämnen som det bloggas om, är skönhet. Vi blir överrösta med information och tips angående hur vi blir vackrare och hur vi kan mota celluliterna i grind. Men det som tidigare varit

ett kvinnligt ämne har numera också fångat männens intresse. Skönhetsbloggar för män kan dock te sig lite olika, eftersom manlig och kvinnlig skönhet innebär en del olika skillnader, även om man kanske inte får säga så i dagens könsneutrala Sverige.

Bloggar om parfym

Andelen bloggar som emellertid behandlar skönhetsaspekter och områden börjar bena ut sig i olika grenar där man hämtar nischad information eller blir mer ingående i ett kanske mer ovanligt ämne som innefattar skönhet. En tanke kan då vara att skriva om dofter och parfymer och ge tips på vilken doft och parfym som passar till olika människor. Detta kan vara en god idé eftersom bloggen kan sträcka sig till både män och kvinnor. Idag finns det enorma mängder parfym online att köpa och eftersom de flesta modemärken livnär sig på just parfym och accessoarer, släpper de nya varianter relativt ofta. Att då få hjälp på traven och lite rådgivning om olika lukter och personlighetsdrag som parfymen framhäver, kan vara mycket hjälpsamt.

Skönhetsbehandlingar

Vidare, kan det vara roligt och intressant att blogga om skönhetsbehandlingar som poppar upp som nya svampar ur jorden titt som tätt. Antalet skönhetsbehandlingar exploderar varje år och nya metoder uppfinns. Tyvärr är många helt onödiga och bara ett sätt för skönhetsindustrin att tjäna pengar och för att vägleda folk och slippa få dem att falla i skönhetsfällan om metoden är ineffektiv, kan en blogg om olika behandlingar vara en bra idé. Dessutom får många bloggare rabatt eller gratis behandlingar om de pratar om en ny teknik och liknande – något som dock kan vilseleda läsare eftersom det är en typ av reklam. Men vill du vara försökskanin, älskar att testa nya metoder och sprida budskapet om dessa fungerar eller ej, vore denna form av skönhetsblogg rejält uppskattad.

Skönhet för grabbar i alla åldrar

Vi får självfallet inte glömma bort att även män vill se bra ut, så några fler bloggar om manlig skönhet eller tips på produkter och behandlingar som framhäver de maskulina dragen hos varje man, vore

förmodligen en bra satsning. Alltfler män börjar använda grooming-produkter, bokar tider på skönhetsinstitut och till och med sminkar sig – om man nu tycker det passar. Mäns intresse för kläder blommar också ut och att ge tips på plagg och stilar för grabbar i alla åldrar, har visat sig fungera bra sedan en längre tid tillbaka. Kanske skulle någon ta steget längre och blogga om herrmode för män upp i åldrarna. Det åldersfixerade samhället är tyvärr lite ledsamt och alla vill ju se bra ut – oavsett om de är 25 eller 90 år gamla.