Inspirerande bloggar om träning och en hälsosam kost

Strävar du efter att leva ett hälsosamt liv? Vill du hitta inspirationen till att börja träna, äta bra och gå ner några kilon i vikt men vet inte var du ska börja leta? Allt beror egentligen på dig själv och vad för mål du har. Vissa föredrar att titta på peppande videoklipp medan andra tycker om att läsa

hälsomedvetna bloggar som ger tips på hur man ska gå tillväga och vilken inställning man ska ha för att lyckas. Vissa upplever att den bästa inspirationskällan är att hitta den tillsammans med någon annan som vill påbörja det nya hälsosamma livet tillsammans med en. Man måste bara hitta det som känns rätt för en själv.

Bästa sättet att äta hälsosamt

För att äta hälsosamt är det bra att försöka få i sig så mycket frukt och grönt som möjligt. Det är viktigt att kroppen får i sig fibrer och vitaminer för att magen ska fungera. Om man är osäker på om man får i sig rätt mängd eller inte kan det därför vara ett bra alternativ att byta ut vanligt bröd eller exempelvis pasta till liknande motsvarighet fast med fullkorn i.

Dessutom är ett gott råd att hålla sig till mejeriprodukter med en mindre procenthalt än vad man vanligtvis brukar välja. Nyckeln till en hälsosam kost är nämligen genom att äta mycket grönsaker och frukt samt att välja bort det som är dåligt för en, framförallt sötsaker och för mycket av rött kött.

Bloggar som inspirerar till ett hälsosammare liv

Idag finns det flera stora bloggare som lever för att hjälpa andra att hitta vägar till det hälsosamma livet med bra kost och träning. Många av dem peppar läsaren till att testa på flera olika varianter av träningspass och övningar. Tre större bloggar som är fantastiska på att dela med sig av inspiration på olika sätt är:

  • Let’s Dance Stjärnan Annika Sjöö. Förutom att ge superbra tips om gympass för den som vill träna upp sig, delar hon dessutom med sig av hälsosamma recept och tips på en bra kost. Vilket är väldigt uppskattande för den som längtar efter att leva ett mer hälsosamt liv på alla fronter.
  • En annan känd profil är Sofia Sjöström som jobbar som PT-Coach och bloggar för att dela med sig om olika tips och råd både när det kommer till kost, träning men också vila. Hon menar nämligen att det mest hälsosamma livet är när man får en balans mellan de 3 huvudområdena.
  • En av Sveriges största träningsbloggar drivs av PT-coachen och idrottsläraren Lovisa Sandström. Dagligen delar hon med sig av nya tips och knep på hur man kan klara av träningen trots att man lever i ett hektiskt vardagsliv med barn och jobb som tar stor del av ens tid. En positiv och motiverande blogg för alla som vill få inspiration till att börja träna.