Modebloggar

Borta är den tiden då man fick vänta på att få hem postorderkataloger för att få koll på vilket mode

som skulle gälla den här hösten. Istället söker vi oss till modebloggar för att få tips och inspiration till hur vi ska klä oss. Inte minst gör vi det för att då och då få rabattkoder för att vi också ska kunna klä oss i den där snygga tröjan som vår favoritmodebloggare har. Eftersom man sällan känner de modebloggare personligen som man följer är det ju inga problem att sno deras stil rakt av och klä sig likadant om man vill det. I en modeblogg hittar man ofta inspiration till hur man ska klä sig, matcha olika outfits och får tips på hur man kan kombinera olika kläder och accessoarer.

Vad är en modeblogg?

En modeblogg är en blogg som vanligtvis drivs av en yngre tjej, men det finns givetvis även killar som har modebloggar. Större delen av

målgruppen är unga tjejer som läser bloggar, och det kanske inte direkt är Lennart på husesyning.se som bloggarna riktar sig till även om det förekommer andra läsare också. En modebloggares syfte med bloggen är att visa upp olika snygga outfits och inspirera läsare till hur de ska klä sig. Det kan även innebära karriärmöjligheter för dem då många av de som har stora modebloggar fått göra en hel del spännande samarbeten. Till exempel är det inte ovanligt att bloggare får skapa sina egna klädkollektioner, blir sponsrade med kläder, får åka på modevisningar eller göra modelljobb.

Hur startar man en egen modeblogg?

För att komma igång med sin egen modeblogg bör man framförallt ha ett brinnande intresse för mode och en egen, unik stil. Det är hård konkurrens om läsarna i modebloggsbranschen och det gäller att sticka ut. Fördelen med att ha just en modeblogg är att det är ett ämne som intresserar många, och det finns därmed många potentiella läsare. Att ha en bra kamera med tillhörande stativ är viktigt för att kunna ta snygga bilder på sin outfit varje dag. Det kan också vara en bra idé att nischa sig, till exempel kan man ha en blogg där man visar upp vilka fynd man har gjort second hand, man kan vara inriktad på skor eller så satsar man på att visa upp snygga klänningar.

Hur får man läsarna att hitta till ens modeblogg?

Om man vill nå ut till så många som möjligt gäller det att sprida ordet om att man har en modeblogg.

Till exempel kan man berätta för alla man träffar att man har en modeblogg. De flesta är nyfikna och kommer säkert att gå in och ta en titt. Man kan också länka till bloggen i alla sina sociala medier och på så sätt sakta med säkert bygga upp sin alldeles egna, trogna skara av läsare.